F I S K E R I E T
F I S K E R I E T
Created by PenSmasherfrom the Noun Project

Fiskeriet

Sjømatrestaurant • Fiskebutikk • Catering

Vi ser på det som vår stolte plikt å ivareta og spre kunnskap om en av Norges viktigste råvarer gjennom tidene – fisken vår. Vår visjon er å bli en av Oslos institusjoner innen matbransjen, og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven.

22 42 45 40

fiskeriet.net

youngstorget@fiskeriet.com booking@fiskeriet.com

@fiskeriet

Kunnskap om en av Norges viktigste råvarer

Fiskeriet på Youngstorget har tatt over og totalrenovert den tidligere velkjente fiskebutikken til Erling Moe. Med sorg måtte trofaste kunder gjennom de 75 årene butikken eksisterte, se nok en spesialforretning i Oslo gå tapt. Det er derfor med ekstra glede at Fiskeriet Youngstorget åpnet både restaurant og fiskebutikk høsten 2010. Fiskeriet ser på det som sin stolte plikt å ivareta og spre kunnskap om en av Norges viktigste råvarer gjennom tidene – fisken vår.

En ny æra

Tidligere kunder av fiskehandler Erling Moe vil nok bli svært positivt overrasket over endringene butikklokalet har gjennomgått. Til tross for totalrenovering og moderniseringer har man hele veien hatt et ønske om å inkludere elementer av den gamle butikkens og områdets rike historie. Interiørarkitekt Marius Brandl lot seg inspirere av atmosfæren fra de frodige matmarkedene i Sør-Europa. ”Tenk å sitte i baren med et glass hvitvin, ventende på kamskjellet mens øynene studerer menneskene rundt fiskedisken på en travel lørdag. Det høres jo flott ut, ikke sant?”

Som en del av overtakelsen ble nabolokalet, der det tidligere lå en urmaker, overtatt. Dette gav plass til matbaren. For å finne flyten med omgivelsene ble elementer fra nærmeste nabo, kulturhistoriske Operapassasjen innlemmet i interiøret. ”Parallellene til passasjen har vært viktig både for designet og for tilhørighet til bygget” sier Brandl. Både mosaikkfliser og lysfeltene over vinduene har sin direkte inspirasjon herfra. En spennende blanding av gammelt og nytt, moderne og historisk.

Våre spisesteder